תולעי מעיים גיארדיה למבליה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/03/2024 | 20:17 | מאת: אנונימית

שלום רב, התגלה אצלי בבדיקת צואה גיארדיה למבליה. טופלתי בפרוטוציד 4 כדורים בפעם אחת, הקלה הייתה באותו היום בערב כבר חזר. לאחר מכן טופלתי בפלגיל ל 7 ימים 500 מ״ג 3 פעמים ביום לא עזר בכלל. טופלתי באסקזול 400 מ״ג 2 כדורים בסה״כ בהפרש של שבועיים , הייתה הקלה משמעותית במשך כ 10 שעות , אבל אח״כ חזרו הגרודים . אני מיואשת מתוסכלת וחסרת אונים מה ניתן לעשות ? תודה

שלום אנונימית, 1. 'ג'יארדיה' איננה תולעת. 2. גרד (באזור פי הטבעת) איננו נחשב כתסמין אופייני לזיהום בטפיל זה. 3. סביר אפוא שיש סיבה אחרת לגרודים המתוארים בשאלתך. 4. אני ממליץ על בדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

17/03/2024 | 23:33 | מאת: אנונימית

בתרבית צואה לפרזיטים נמצא תולעים אני גם רואה ומרגישה תודה

שלום אנונימית, אם לא מדובר ב'ג'יארדיה' אלא בתולעים קטנות (כ- 1 ס"מ) שנמצאות באזור פי הטבעת (והנקראות 'אנטרוביוס ורמיקולאריס'), ההמלצה היא לנסות לאבחן האם מישהו נוסף בקרבתך/בביתך (בעיקר ילדים) סובל מבעיה זו, ולטפל בכולם במקביל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות