הצללה פרההילארית מימין בצילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/03/2024 | 10:51 | מאת: חמי

שלום דוקטור יש לי דלקת ריאות אמרו לי שאולי אטיפית בצילום חזה הצללה פריהילארית מימין. קיבלתי דוקסילין לחמישה ימים. 1) האם זה טיפול מתאים? 2) עד כמה ולמשך כמה זמן אני מדבק? תודה

שלום חמי, 1. זהו אחד הטיפולים האפשריים בדלקת ראות חיידקית 'א-טיפית'. 2. התשובה לשאלה זו תלויה בגורם למחלה (האם באמת חיידק?). הרבה בריאות אפי

14/03/2024 | 16:49 | מאת: חמי

היי האם תוכל בבקשה לכמת באופן גס את האפשרויות העיקריות באשר למידת יכולת ההדבקה והזמן שמדבקים? תודה

שלום חמי, בד"כ מדובר במספר ימים. הרבה בריאות אפי

14/03/2024 | 19:52 | מאת: חמי

האם מותר לי מבחינה רפואית להסתובב באוויר הפתוח או שזה יאריך את משך ההחלמה? האם חשיפה לרוח יכולה להחמיר את המחלה?

15/03/2024 | 11:23 | מאת: דודו

ממליץ לך גם להתייעץ עם ד"ר רוזנגרטן בפורום מחלות ריאה פה באתר: https://www.doctors.co.il/forum-5017/

שלום חמי, אינני מכיר מניעה למישהו במצבך לצאת מהבית לאוויר הפתוח. הרבה בריאות אפי

16/03/2024 | 16:47 | מאת: חמי

שלום דוקטור אני עדיין מרגיש לא טוב למרות הדוקסילין קיבלתי מרשם לשדרוג במקום דוקסילין: אזניל 500 מ"ג פעם ביום למשך שלושה ימים זינאט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך חמישה ימים. האם אתה רואה סיבה,כלשהי שלא לבצע את השינוי?

שלום חמי, לא. הרבה בריאות אפי

16/03/2024 | 18:57 | מאת: חמי

תודה דוקטור לו אתה היית נקלע למצבי מה היית עושה? היית מחליף את הדוקסילין באזניל וזינאט?

שלום חמי, לא בהכרח. אולי הייתי מעדיף שתחילה יעשה מאמץ נוסף לאבחן את המחלה ואת הגורם שלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות