האם זה אפשרי שנדבקתי בהרפס?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/03/2024 | 10:51 | מאת: שני

לבן זוגי הרפס 2 באיבר מין מזה 15 שנים. אני ללא הרפס, בדיקות שביצעתי עד כה שללו ומעולם לא חוויתי תסמינים. לפני שבועיים קיימנו מין רגיל ואוראלי לא מוגן. מספר שעות לאחר המין הוא הרגיש עקצוצים למטה, לקח כדור מניעתי והעיקצוץ אחכ הפסיק. 4 ימים אחרי הסקס הנ"ל, קמתי עם נמלולים ועקצוצים בשפתיים מצד שמאל. מחשש להידבקות ראשונית מרחתי זובירקס במשך יומיים. לא יצא פצע שנראה לי כמו הרפס אך שמתי לב שבאזור העיקצוץ יש 4 נקודות לבנות קטנות שדומות לנקודות פורדיס אך המשחה גרמה להן אחרי יום להיות קטנות יותר אבל לא להעלם. סהכ חוויתי 3 ימי עקצוץ מסיבי וכעת זה מדי פעם תחושה שבאה והולכת. עברו שבועיים והנקודות עוד שם ומדי פעם תחושה מוזרה בשפתיים אבל לא התפתח פצע גנרי של הרפס. האם זה אומר שכן נדבקתי בהרפס? בגלל העיקצוצים? איך אפשר לדעת? האם באמת אפשר להידבק בהרפס מספר שעות לפני שהאדם מרגיש אצלו עקצוצי הרפס?

שלום שני, 1. התיאור שלך איננו אופייני ל'הרפס' ראשוני של דרכי המין. 2. תקופת הדגירה של מחלה זו היא לפחות יומיים (ובד"כ- 4 ימים) ולא מספר שעות. 3. כדי לאבחן את המחלה החריפה מקובל לבצע בדיקת IgM לנגיף. הרבה בריאות אפי

09/03/2024 | 17:13 | מאת: שני

הבהיר את עצמי העיקצוץ היה בשפתיים של הפה, חשדתי שממין אוראלי נדבקתי ממנו. העיקצוץ הופיע אצלי 4 ימים אחרי המין האוראלי. מה שהתכוונתי לגבי הכמה שעות, זה העקצוץ שהיה שלו, והוא ידוע כסובל מהרפס. כלומר כמה שעות אחרי הסקס שלנו הוא התחיל להרגיש שיש לו התחלת התפרצות. האם סביר שאני נדבקתי? שבפעם הראשונה ארגיש רק עקצוץ ואראה מין 4 נקודות לבנות בשפתיים? שלא מתפתחות לפצע פתוח או מוגלתי. האם סביר שאדם שחולה בהרפס 2 מפריש אותו כמה שעות עוד לפני שהרגיש עיקצוץ? מתי כדאי לבצע בדיקת דם? והאם אפשר לבצע משטח לנקודות בפה אם אין הפרשה או פצע פתוח? ממש תודה

שלום שני, 1. התסמינים המתוארים בשאלתך אינם אופיניים גם ל'הרפס' ראשוני של הפה. 2. גם אבחון מחלה זו נעשה בד"כ ע"י בדיקת IgM לנגיף בדם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות