שאלה בקשר לבדיקת נוגדנים נגד כלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/03/2024 | 20:33 | מאת: יוסי

1. בדיקת דם לגילוי נוגדנים נגד כלבת מראה רק את הרמת נוגדנים או גם את איכות הנוגדנים? 2. אם בבדיקת דם לגילוי נוגדנים נגד כלבת המספר של התוצאה שיוצא (יוצא משם רק מספר אחד של תוצאה אחת אני חושב) שהוא מוגן זה אומר שהבן אדם מוגן מפני הידבקות בכלבת או צריך לדעת עוד פרמטרים לראות אם הוא מוגן מפני הידבקות נגד כלבת כמו איכות הנוגדנים? תודה.

שלום יוסי, 1. רק את רמת הנוגדנים. 2. רמת נוגדנים מספקת מעידה על כך שאין צורך לתת לנבדק/ת חיסון נוסף במועד ביצוע הבדיקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות