שאלה הרפס וקנדידה ביחד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/03/2024 | 23:52 | מאת: שרון

שלום ד"ר יקר, 1. לאחרונה הכרתי בת זוג חדשה והיא עשתה בדיקות לרוב מחלות המין המוכרות שיצאו שלילי למעט הרפס 1+2 שיצא חיובי. היא טוענת שלא זוכרת שום תסמין שלו בעבר לא בפה ולא בנרתיק. אז השאלה האם אני יכול להידבק ממנה ביחסי מין לא מוגנים ובנשיקות ולהעביר אליי את הוירוס גם אם אין או לא רואים תסמינים (הם יכולים להיות בעומק הנרתיק?)? 2. בנוסף, היא עשתה גם בדיקה נרתיקית וב- vaginal microscopy יצא לה תשובה כזו- gram stain suggests transition phase between normal vaginal flora and bacterial vaginosis מה זה אומר שהיא קרובה לזיהום חיידקי? האם זה יכול להדביק אותי? 3. ובבדיקה vaginal yeast culture יצא לה candida albicans. חשוב לציין שהיא לא מתלוננת על תסמינים בנרתיק כגירוד כאבים או הפרשות וגם הרופא הגניקולוג שלה לא מצא משהו בבדיקה הפיזית אבל נתן לה מרשם ל borix 600 וכן ל gynomunal. ממה שקראתי הגינומונל יעיל רק לשיכוך תסימינים נרתיקיים לא נעימים, אבל אין לה...האם זה נצרך? ולגבי הבוריקס ראיתי שהוא פחות יעיל לפטריה מאשר תרופות ממשפחת הazole, האם אני טועה? והכי חשוב- האם היא יכולה להדביק אותי בקנדידה הזו במידה ונוותר על הקונדום וכן אם אני מבצע בה מין אוראלי למשל? נשמח מאוד לתשובות, תודה!!

שלום שרון, 1. גבר יכול להידבק ב'הרפס' של דרכי המין גם כשלבת הזוג אין תסמינים קליניים של המחלה (בפה או באבר המין- בהתאם לסוג יחסי המין), אך הסיכוי לכך נחשב כנמוך. 2. תוצאת הבדיקה שצרפת איננה אבחנתית ל- Bacterial Vaginosis. 3. המצאות 'קנדידה 'בתרבית מהנרתיק איננה בהכרח הוכחה לכך שהפטריה הזו גורמת לזיהום מקומי, ונדיר מאד שגבר שעבר ברית מילה יפתח זיהום 'קנדידאלי' באבר מינו. הרבה בריאות אפי

05/03/2024 | 19:07 | מאת: שרון

אוקי, אבל- 1. האם גם להרפס השפתיים סוג 1 הסיכוי נמוך? וכן האם התסמינים ופצעים של 2 הזנים יכולים להיות בעומק הפה או הנרתיק שלא רואים? 2. לגבי הקנדידה- האם לדעתך היא צריכה לקחת את מה שהרופא רשם לה או שעדיף תרופה אחרת או שלא צריך בכלל לטפל?.. תודה רבה!

שלום שרון, 1. אם יש פצעים של 'הרפס' בעומק הפה או הנרתיק אז מרגישים אותם (היטב!) גם אם הם לא נראים. במקרה כזה מומלץ להמנע מקיום יחסי מין. 2. אני חושש שאין לי דעה בנושא, והיא צריכה לקבל את ההחלטה בעצמה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות