שאלה ...................

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/03/2024 | 14:57 | מאת: דנה

יש לי נשירת שיער וגרד בפי הטבעת למעלה מעשר שנים, בבדיקת טפילים בצואה נמצא , טפיל בלסטוציטיס, ודיאנטבה פרגליס, הרופא אמר שאין צורך באנטיביוטיקה , השאלה אם תסמינים הנ"ל כן מצריכים אנטיביוטיקה ?

שלום דנה, אינני מתנגד לטיפול, למשל ב- Metronidazole במינון 750 מ"ג שלוש פעמים ביום במשך 10 ימים. יחד עם זאת: 1. לטיפול הנ"ל יש תופעות לוואי לא מעטות. 2. ויותר חושב, אני ממש לא בטוח שהשמדת הטפילים תחסל את התסמינים המתוארים בשאלתך (ובמיוחד את נשירת השיער), שסביר שהם נגרמים מסיבה אחרת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות