חתך עם דם מסיכות שדכן של שקית משלוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2024 | 23:41 | מאת: יהלי

היי דר קיבלתי משלוח והשקיות היו מהודקות במיליון סיכות שדכן ונחתכתי בזרוע כמו שריטה עם מעט דם ואני נורא חוששת כי אני בשבוע 13 להריון. האם אפשר לחטוף ככה מחלה זיהומית חלילה? לעשות משהו? זה עוד לא הזמן שלי לחיסון טטנוס שעלת יש עוד כ3 חודשים ולא אוכל להתחסן פעמיים בטווח זמן כזה קצר. חיסון טטנוס קיבלתי לפני 9 שנים. האם זה מספיק לחתך שטחי? האם אפשר לחטוף ככה מחלה זיהומית אחרת? תודה.

שלום יהלי, 1. בהנחה שניקית את השריטה במים ובסבון, אין זה סביר להידבק במחלה זיהומית כלשהי במהלך האירוע המתואר בשאלתך. 2. חיסון הדחף נגד 'טטנוס' אותו קיבלת לפני כ- 9 שנים נחשב כמספק לשריטה כזו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות