קלוסטרידיום שחזר וחששות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2024 | 10:46 | מאת: אני

היי דר לא מזמן רשמתי לך שילדתי ונתנו לי אוגמנטין כי היה חשד לזיהום. לאחר שהזיהום נשלל הופסק האוגמנטין בעירוי. לפני מספר שנים לקחתי אוגמנטין בכדורים ונגרם קלוסטרידיום. עכשיו בעקבות האוגמנטין חזר הקלוסטרידיום לפני חודש. כעת מטופלת בונקומיצין 1 גרם במתן פומי בשתיה. מוהלת את האבקה ב20 מל מים מאמפולות ושותה ארבע פעמים ביום כל פעם 2.5 מל באמצעות מזרק. את החומר מזריקה לכוס ומוהלת בקצת מים ושותה. מטופלת כבר שבוע אך לדאבוני אני מרגישה שהזיהום לא חלף עקב יציאות רכות ומרובות. אני אמורה לקחת את הטיפול למשך עשרה ימים אבל חוששת שהטיפול לא עזר (בפעם הקודמת לקחתי ונקו 500 והזיהום חלף). 1. מה עושים במידה והחיידק לא יחלוף?? לא מעוניינת לעבור השתלת צואה. האם ניתן לחיות איתו בשלום?? האם יעבור עם הזמן? 2 אמפולה אחת נשברה לי. האם זה בסדר לקחת את הטיפול ל9 ימים במקום 10? תודה רבה!

03/03/2024 | 10:49 | מאת: אני

שאלה נוספת! לפי ההנחיות אמורה לקחת כל 6 שעות אבל לא תמיד מקפידה ולפעמים לוקחת כל 8 שעות (פעם אחת פספסתי מנה אז יצא שבמקום 4 לקחתי 3 פעמים ביום). אבל כן מקפידה שיהיה 4 פעמים ביום פשוט לא תמיד יוצא לי הפרש של 6 שעות האם זה מה שיכול לפגוע בטיפול? תודה

שלום אני, 1. אם הטיפול העכשווי לא יעזור קיימים טיפולים חלופיים. 2. תשעה ימים של טיפול זה סביר. 3. לאחר או להקדים בשעה - מדי פעם - זה לא נורא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות