Cvid ועוד .

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2024 | 09:05 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני בת 35 . מאובחנת ב חסר מוטציה של cvid ו-sle . האבחנות הם מהשנתיים האחרונות. לאחרונה, התחלתי לקרא על הנושא יותר ואני קצת חוששת. (הבירור למחלןת הנ"ל נבע כתוצאה מזיהומים קשים בהריונות ספטיים שחזאו על עצמם מס'פעמים ובמקביל -אפטות, פריחות,ועוד). כרגע נוטלת ציקלוספרין. השאלה - לא כ"כ ברורה לי האבחנה, אם רני לא חולה כמו שקראתי .. כן יש לי אפטות, ושלשולים, ופריחות בכל הגוף לעיתים קרובות ,ועייפות . ממה עליי להיזהר ? והאם עצם זה שיש לי חיידק הילקובקטר בקיבה לא מטופל(אני אלרגית לפנצילין) יכול להעלות עוד יותר את הסיכון לסרטן קיבה ?

שלום עדי, 1. גם אנשים הסובלים מרגישות יתר לפניצילין יכולים, וצריכים, לטפל בזיהום קיבה שנגרם ע"י חיידק ה'היליקובקטר'. חוסר טיפול הולם יכול להוביל הן לכיב והן לסרטן הקיבה. 2. היות ואת נחשבת כסובלת מדיכוי חיסוני, מומלץ לך להתחסן כנגד זיהומים שלהם יש חיסון, להתרחק מבעלי חיים ומאנשים חולים, ולהקפיד על כללי הגינה אישיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות