הרפס בהריון ללא תסמינים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/03/2024 | 14:18 | מאת: מיכאלה

היי אני בהריון בשבוע 26 וההיסטריה התורנית שלי הפעם היא סביב הרפס. בפעמיים האחרונות שקיימתי יחסים עם בן הזוג שלי, (מביך, אבל גם אןראלים),עוד באותו היום צמח לו נגע הרפס על השפתיים בפה. לי מעולם לא היה הרפס וגם עכשיו אין לי תסמינים. בגלל צרוף המקרים הזה (או שלא) בדקתי מה המשמעות של הרפס בהריון ונחרדתי לגלות מה הן. אם אין לי תסמינים יש משהו שעליי לעשות? דרך לבדוק? ראיתי שבדיקת דם לא אידאלית בעניין.. מה כדאי לעשות?

שלום מיכאלה, 1. אין זה סביר שבעלך נדבק ממך ב'הרפס' של השפתיים באותו היום שבו צמח לו נגע על השפתיים. סביר יותר שהוא נדבק בנגיף זה בילדותו, ומדי פעם הוא מתפרץ אצלו. 2. אם מעולם לא היו לך תסמינים של 'הרפס' בדרכי המין, סביר שמעולם לא נדבקת ב'הרפס' באבר זה. 3. אם את חוששת שבל זאת נדבקת לאחרונה את יכולה לבצע בדיקת דם לנוגדני 'הרפס' מסוג IgM. 4. בלי קשר לכל האמור לעיל, ברור שכאשר לבעלך יש כבר פצע בשפתיים לא מומלץ לקיים יחסי מין אוראליים עד להתייבשותו המוחלטת; ואם את רוצה להיות זהירה אף יותר- אפשר להימנע מקיום יחסים כאלו _שהם, דרך אגב, אינם מביכים כלל) עד לסיום ההריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות