הדבקה בעגבת- סיפיליס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/03/2024 | 19:32 | מאת: אייל

שבת שלום ד"ר, מה שלומך? קראתי הרבה על עגבת ולא הבנתי עד הסוף- 1. האם אפשר להידבק בה גם אם אין לנשא שום תסמינים ושום פצע? ראיתי בויקיפדיה שאפילו בשלב הסמוי שלה (בין השני לשלישי) בשנתיים הראשונות שלו הספירוצ'טים עדיין משתכפלים ויכולים להדביק...האמנם? 2. האם במקרה שנדבקתי הטיפול יעיל לגמרי ומעלים את החיידק מהגוף? כי ראיתי שמישהו כתב שנדבק וקיבל זריקת פניצילין, ואחרי כמה זמן הוא גילה שהחיידק נשאר לטנטי בגוף והצטרך לעבור ניקור מותני ואשפוז של שבועיים עם אנטיביוטיקה לוריד... אשמח מאוד לתשובות, תודה!

שלום אייל, 1. בעגבת השניונית ובתחילת העגבת החביונית - שלבים שיכולים להמשך חודשים ואף שנים אצל חולה לא מטופל - נמצאים החיידקים בדם ובזרע ויכולים להדביק. בשלבים אלו כבר אין לחולה פצע על אבר המין. 2. נראה שהחולה המתואר בשאלתך קיבל טיפול חלקי בלבד (זריקת פניצילין אחת במקום שלוש) ולכן הוא לא החלים. הרבה בריאות אפי

02/03/2024 | 13:35 | מאת: אייל

תודה על התשובות. 1. ז"א לפי דבריך שבעגבת החביונית אי אפשר להידבק במגע עור לעור ולכן קונדום מהווה הגנה, נכון? ולמה כתבת גם עגבת שניונית? הבנתי שיש לה תסימינים כמו פריחה ונגעים, אי אפשר להידבק מהם? והאם עגבת ראשונית יכולה להופיע ולהדביק בלי תסימינים כמו הנגע (כלומר האם אדם יכול להידבק בעגבת בלי לדעת ולהרגיש בכלל ואז גם להדביק אחרים ואולי גם לפתח אצלו אח"כ את השלבים האחרים של העגבת)? 2. אכן אותו חולה כתב שהוא קיבל רק זריקת פניצילין אחת, אבל הבנתי שזה הטיפול המקובל בהתחלה, לא? ושוב, תודה!

שלום אייל, 1. קונדום מצמצם את הסיכוי להידבק בעגבת. 2. במהלך מגע של עור שלם עם עור שלם של חולה בעגבת חביונית ההדבקה איננה סבירה. 3. בעגבת ראשונית, בהגדרתה, יש נגעים פתוחים ומדבקים. 4. אין לי מושג באיזה שלב של מחלתו היה האדם המוזכר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

02/03/2024 | 21:44 | מאת: אייל

אשמח לחידוד בקשה- 1. האם גם העגבת השניונית היא בהגדרתה ומופיעה רק עם תסמינים? 2. האם יכולים להיות נגעים בשלב הראשוני או אפילו השניוני שהם חבויים ולא נראים לעין כמו בתוך הפה שיכולים להדביק למשל בנשיקה או מין אוראלי בלי קונדום? 3. איזו בדיקה (או 2) יש לעשות כדי לדעת אם לא נדבקתי בעגבת בעבר בלי ששמתי לב והיא עדיין לטנטית בגוף? כי הבנתי שיש כמה סוגי בדיקות ותמיד בלאומית עשו לי בדיקת דם סרולוגית (CMIA בשיטה ספיציפית) שיצא Nonreactive- האם זה מספיק? ושוב תודה!

שלום אייל, 1. לא. 2. כן. 3. VDRL. הרבה בריאות אפי

06/03/2024 | 01:56 | מאת: אייל

1. סליחה ד"ר אבל תוכל בבקשה לכמת את אחוזי ההדבקה בעגבת ללא תסמינים או עם נגעים/תסמינים מוסתרים שלא רואים אותם? עד כמה זה נפוץ? 2. אח"כ קראתי שבדיקת VDRL לא יעילה באבחון של הדבקה לטנטית, אז אם נדבקתי בעבר הרחוק הבדיקה לא תגלה זאת? (מופיע כאן בסוף-https://www.wikirefua.org.il/w/index.php?title=%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99_%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%AA_-_Syphilis_tests ) אז אולי עדיף את הבדיקה מהסוג השני הטריפונמלי? הבדיקה שציינתי (CMIA בשיטה ספיציפית) היא מהסוג הזה, לא? תודה לך מקרב לב!

שלום אייל, 1. אני חושש שאינני יכול לכמת את אוכלוסיית הנדבקים המתוארת בשאלתך. 2. לכל אחת מבדיקות העגבת יש יתרונות וחסרונות, ויש להתאים את הבדיקה מומלצת לכל חולה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות