מצב מוחלש חיסונית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/02/2024 | 17:00 | מאת: ניר ד.

שלום בן 55 ידוע על קרוהן. יש גם נוירופתיה. אחרי 3 שנים לא טובות ירדתי למשקל 42 קג. באחרונה קצת שיפור במשקל ל 45. הרופא אמר שאני במצב מוחלש חיסונית בגלל כל המצב וגם הטיפול וכו' ובגלל חוסרים כי התזונה שלי מאוד דלה כמה שנים בעיקר אורז ולחם. אני מאוד נזהר לא להדבק. לפני שנה קורונה גרמה לי לאשפוז וירידה חדה. כשהיתה הצטננות הופיע לי סינוסיטיס ולקח זמן עד שעבר. הגוף לא מגיב טוב כרגע לזיהומים. אשמח לעזרתך. הבת שלי נסעה לצבא לבסיס רחוק לפני כ 10 ימים. אצלהם בחדר בבסיס 12 בנות וחצי מהבנות חולות בשפעת וחום ושיעול ואולי עוד נגיפים. הבת שלי עשתה חיסון שפעת בתחילת החורף. מחר היא חוזרת וכמובן אני רוצה להיות איתה. אין לה תסמינים . מצד שני יכול להיות שהיא נדבקה בשפעת או וירוס אחר ועדיין לא הופיעו תסמינים והיא מדבקת... מה עושים? איך אפשר לדעת והאם אפשר לשבת באותו חדר? האם להתחבק? אם חלילה אני אהיה חולה והיא תבין שנדבקתי ממנה יהיה לה קשה עם זה. תודה ניר

שלום ניר, אני חושש שאת ההחלטות הקשורות לשאלותיך הנ"ל תצטרך לקבל בעצמך. הרבה בריאות אפי

29/02/2024 | 18:16 | מאת: ניר ד

תודה רבה... אם כשהבת שלי חוזרת מהצבא אני עושה לה בדיקת שפעת שיוצאת תקינה ( וכאמור אין לה תסמינים ) אז רוב הסיכוי שאין לה שפעת? ( כאמור היא בחדר עם כמה בנות עם שפעת וחום וכו' ) תודה

שלום ניר, אם היא חוזרת ללא תסמינים אופיניים אז סביר שאין לה שפעת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות