מחלת הנשיקה ללא נוגדני IgM?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/02/2024 | 22:41 | מאת: אמא למתבגרת

בתי בת 13, לפני חודשיים וחצי חטפה וירוס בטן קל שנמשך מעל חודש. בעיקר כאבי בטן ממושכים וצואה רכה. לפני 3 שבועות התלוננה על בחילה, כאב גרון, ואז התחיל חום. בהתחלה לא גבוה, אח"כ כמה ימים כ 38.5, כבר שבוע וחצי החום נמוך מאוד, מגיע ל 37.3 בערב ובאמצע הלילה ל 37.8. מתלוננת על עייפות (ישנה שעות רבות כל יום) וחולשה. היום חזרה בדיקת דם ל EBV. ה IgM שלילי, ה IgG חיובי וה EBNA חיובי. האם יכול להיות שמה שאנחנו רואים כרגע הוא כן מחלת הנשיקה למרות שה IgM כבר שלילי? אני יודעת שלפי הספר זה לא אמור לקרות אבל יצא לי בעבר לשמוע (בהקשר אחר) מומחה למחלות זיהומיות שאמר שהמציאות לא תמיד תואמת את הספרות בהקשר של נוגדנים וצדק.

שלום אמא למתבגרת, גם אם "המציאות לא תמיד תואמת את הספרות בהקשר של נוגדנים"- כדי לטעון שהתסמינים של בתך הם ביטוי של זיהום פעיל ב- EBV, צריך עדות לזיהום פעיל ב- EBV, והבדיקות שצרפת אינן מעידות על כך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות