בדיקות לאבחון מחלות מין כשחולים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/02/2024 | 15:21 | מאת: נועה

שאלה מתי אפשר לעשות בדיקת כוללת למחלות מין מרגע החשיפה? והאם זה משפיע על התוצאות במידה ואני חולה כרגע? (מצוננת כאב גרון)

שלום נועה, 1. זה תלוי איזו מחלת מין מחפשים. יש בדיקות שנחשבות כאמינות (בזיהוי מחלת המין) כבר לאחר מספר ימים ממועד החשיפה, ויש כאלו שהופכות לאמינות רק לאחר שחלפו מספר חודשים ממועד זה. 2. צינון וכאב גרון לא אמורים להשפיע על תוצאות הבדיקות האלו. הרבה בריאות אפי

28/02/2024 | 21:55 | מאת: נועה

איזה בדיקות אמינות לאחר מספר חודשים? ומתי אפשר לעשות בדיקה לאבחון עגבת מרגע החשיפה?

שלום נועה, 1. בדיקות ELISA ל- HIV ובדיקות נוגדנים ל'הפטיטיס B' נחשבות כאמינות רק לאחר מספר חודשים מהמגע החשוד. 2. בנוגע לעגבת, בדיקות הנוגדנים נחשבות כאמינות החל ממועד התפתחות המחלה השניונית, דהיינו לאחר מספר שבועות/חודשים מהמגע החשוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות