בקשר לשאלה קודמת בבקשה 3

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/02/2024 | 04:59 | מאת: יורם

1. יתנו לי את החיסון נגד כלבת השני אם אני יבוא עליהם 9 ימים אחרי החיסון הראשון במקום 3 ימים? 2.ואם ההפרש בין 2 החיסונים נגד כלבת האלה הוא 9 ימים זה מספיק זמן שבו זה יחשב יעיל אם 2 החיסונים האלה ניתנו באותו יד ימין? ואם לא , כמה ימים הפרש לוקח בין 2 החיסונים האלה שזה יחשב יעיל אם ניתנו באותו יד ימין? תודה.

שלום יורם, אינני מכיר מספר מדויק של ימים (בין חיסון הבוסטר הראשון לשני נגד כלבת) שמאפשרים התחסנות באותו אזור מבלי לפגוע ביעילות ההתחסנות. כך או כך, אם אתה מתעקש על כך שתקבל את שתי הזריקות באותה זרוע, יש לתת את השניה במרחק של לפחות 2.5 ס"מ מהראשונה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות