דם באוכל שהזמנתי וחששות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2024 | 16:55 | מאת: דנה

היי דר ממש בלחץ:( . הזמנתי הביתה סושי ואכלתי חצי ממנו עד ששמתי לב שהייתה חתיכה עם אורז שעליו נקודות אדומות/כתמי דם. זה ממש נראה כמו דם ואני בטוחה שאכלתי חלק מסושי נגוע בדם!!! האם חלילה ניתן להידבק באיידס/הפטיטיס/עוד מחלות אילו בדיקות עלי לעשות????? ממש מפחדת

שלום דנה, הדבקה ב'איידס' או ב'הפטיטיס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

25/02/2024 | 17:18 | מאת: דנה

תודה על המענה המהיר אשמח לדעת למה אם תאורטית אוכלים דם נגוע באיידס, לא ניתן להידבק? ידוע לי שדרכי ההדבקה הם ביחסי מין /עירוי דם/מחטים ובכל זאת רציתי לדעת למה לא עובר דרך אוכל

אינני מכיר מקרה מוכח של הדבקה שאירע בדרך זו

מנהל פורום מחלות זיהומיות