2 שאלות בקשר לחיסונים של טיפול מונע נגד כלבת ומחלות נוספות בבקשה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2024 | 00:26 | מאת: יורם

1. אם יש מגע של בן אדם עם נוזל של עטלף צריך לעשות חיסונים רק נגד טטנוס וכלבת או צריך לעשות חיסונים נוספים? אם כן נגד איזה מחלות בבקשה? 2. בחיסונים נגד כלבת חייבים לחסן גם ביד ימין וגם ביד שמאל (אני מתכוון בטיפול נגד כלבת השלישי שבן אדם עושה )? ואם אותו בן אדם מבקש לעשות לו את החיסונים רק ביד ימין , הם צריכים לכבד את זה ולעשות לו רק ביד ימין את החיסונים נכון? ומה קורה אם בטיפול נגד כלבת השלישי שבן אדם עושה הוא מקבל את כל החיסונים נגד כלבת רק ביד ימין במקום גם ביד ימין וגם ביד שמאל? האם זה יכול להיות מסוכן או הטיפול יכול להיות הרבה פחות יעיל? בכל מקרה אם הבן אדם מבקש לעשות לו את כל החיסונים רק ביד ימין הם חייבים לכבד את זה ולעשות לו רק ביד ימין נכון? תודה

שלום יורם, 1. אין חובה לעשות חיסונים נוספים. 2. א. כאשר אדם מקבל גם חיסון פעיל וגם חיסון סביל נגד כלבת, מומלץ לעשות אותם באזורים שונים בגוף. ב. כאשר אדם מקבל רק סוג אחד של חיסון, הוא זכאי לבחור את היד שבו יעשה לו החיסון הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות