אנדוקרדיטיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/02/2024 | 15:29 | מאת: גלעד

שלום אני בן 56. מזה כחודש וחצי היו 2 סבבים של חום של יומים שלושה עד 38.3 בלי שיעול בלי צינון בליכאב גרון. לא משהו ברור. בנוסף בחלק מהימים תחושת חום ויש חום עד 37.5 ובחלק מהימים אין תחושת חום ואז החום 36.9 במקביל לאורך כל החודש וחצי האחרונים הדופק מהיר משמעותית מאוד מהרגיל. אק"ג לפני שבוע תקין. הדופק מהיר אבל בסינוס. צילום חזה לפני שבועיים תקין. הדופק נשאר גבוה גם בימים שיש 36.9 אבל כמובן עוד יותר גבוה כשיש חום 1. האם זה יכול להתאים לאנדוקרדיטיס? 2. האם יכול להיות אנדוקרדיטיס עם בדיקות דם לפני שבועיים CRP תקין ברמה של 1 MG/L הנורמה היא עד 0-5 ו WBC תקין? הבדיקות נעשו ביום שאין בו חום. תודה

שלום גלעד, אין זה סביר שהחום ב'אנדוקרדיטיס' יעלם באופן עצמוני ואח"כ יחזור, וגם רמת ה- CRP איננה מתאימה לאבחנה זו. הרבה בריאות אפי

24/02/2024 | 18:54 | מאת: גלעד

תודה רבה יש איזה בירור שמומלץ לעשות במצב כזה של חודש וחצי עם 2 אירועי חום לא מוסברים של עד 38.3 בערך ועוד כמה אירועי חום נמוך עד 37.5-37.7 ודופק מהיר לאורך כל החודש וחצי? משהו בכיוון הזיהומי? היתה גם ספירה עם מונוציטים גבוהים וספירה אחרת תקינה. CRP היה אחד גבוה מעל הנורמה ואחד תקין תודה

שלום גלעד, מומלץ לך בירור בעזרת רופא/ת משפחה או פנימאי/ת טוב/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות