בדיקה לעגבת בקופ"ח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2024 | 14:14 | מאת: רונן

שלום אשמח לדעת: מה עדיף להיבדק קודם לעגבת בבדיקת VDRL ואז TPHA או הפוך? (אשמח לחוות דעתך עבור שאלה זאת ) אני שואל מכיוון VDRL לפעמים יש תוצאה של שלילי כוזב בגלל תקופת הדגירה ידוע לך בקופ"ח כללית מה נוהל הבדיקה?

שלום רונן, 1. לכל בדיקה יכולה להתקבל תוצאה שלילית כוזבת. 2. הסדר המקובל לאבחון עגבת הוא VDRL ואח"כ TPHA, אבל לפני מספר שנים הועלתה הצעה להפוך את הסדר. תוכל לקרוא על כך בסוף הכתבה המופיעה באתר- https://www.wikirefua.org.il/w/index.php?title=%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99_%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%AA_-_Syphilis_tests 3. כדי לדעת מה הסדר המקובל כיום במעבדות קופ"ח כללית מומלץ לך להתקשר ישירות לאחראי/ת על מעבדות אלו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות