הדבקת בעגבת מפריחה של עגבת שניונית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2024 | 14:11 | מאת: רונן

שלום רב אשמח לדעת מלבד מגע מיני האם וכאשר אדם חולה בעגבת במצב שניוני עם סימפטומים של פריחה בכפות הידיים. 1. מגע בפריחה עצמה מדבקת אם נוגעים בה עם כף היד? למשל לחיצת יד? 2.או שבכלל הפריחה עצמה לא מדבקת אלא רק הנגעים שיש באיברי המין(פצעי עגבת).? 3. אם הפריחה אכן מדבקת אז נניח מישהו שיש לו אותה בכפות הידיים מבצע החדרת תאצבעות לאיבר מין של מישהי היא עלולה להידבק מכף יד עם הפריחה?

שלום רונן, 1. אין זה סביר להידבק בעגבת במהלך לחיצת יד של חולה עגבת, לרבות כזה שיש לו פריחה על כפות הידיים. 2. אינני מכיר גם מקרה מוכח של הדבקה במחלה זו בתרחיש שבו אדם עם פריחה על כפות הידיים החדיר אצבע לאיבר המין שח מישהו אחר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות