טיפול מונע באוגמנטין במצבי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2024 | 06:59 | מאת: עופר

שלום דוקטור האם אתה פוסל על הסף טיפול מונע באוגמנטין במצבי כדי לוודא שלא יצמח לי פרוטאוס חוסם קטטר?

שלום עופר, לו אני הייתי במצבך לא הייתי לוקח טיפול כזה. הרבה בריאות אפי

22/02/2024 | 17:40 | מאת: עופר

שלום דוקטור, היום נאלצתי להחליף קטטר כי הוא שוב נסתם אבל באופן מפתיע תרבית השתן חזרה עדיין עם פסאדומונס. א) איך זה יכול להיות שהתרבית חזרה עם פסאדומונס למרות שהבדיקת שתן לכללית של אותה דגימה חזרה עם ph = 9 שמאפיין את הפרוטאוס? ב) בשתי תרביות עוקבות שנלקחו יום לאחר יום חזר פסאדומונס אבל עם אינדקס רגישויות שונה לפורטום ומרופנם, כיצד זה יתכן? הראשונה חזרה עם פורטום קטן מ 0.12 ומרופנם 1 והשניה עם פורטום 4 ומרופנם 2! מה המשמעות של זה?

22/02/2024 | 17:45 | מאת: עופר

סליחה דוקטור אני מתקן את סעיף ב בתרבית הראשונה חזר פורטום 2 ולא 0.12 כפי שכתבתי. כמו כן אני מוסיף ג) בתרבית השניה נבדקו אנטיביוטיקות נוספות שלא נבדקו בתרבית הראשונה. ביניהן Piperacillin שיצא רגיש בינוני עם אינדקס 16. (בנוסף ולא במקום טזוצין שיצא רגיש מאוד). האם המשמעות של רגיש בינוני ל PIPERACILLIN שהחיידק הזה גם רגיש במידה כזאת או אחרת לאוגמנטין? תודה!

שלום עופר, 1. PH 9 של השתן איננו אבחנתי לזיהום ב'פרוטיאוס'. 2. חיידק ה'פסוידומונאס' איננו רגיש ל'אוגמנטין'. 3. אינני מוצא משמעות מיוחדת בתוצאות בדיקות הרגישות השונות שצרפת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות