חיידקים גראם שליליים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/02/2024 | 17:01 | מאת: מישל

היי אחר צהריים טובים, אלה תוצאות בדיקת תרבית שיצאו לי: CFU/ml: שווה או מעל 100,000 CFU/ml: Microorganism: Urine Culture Status: Microorganism: מתגים גרם שליליים Urine Culture Result: תרבית מעורבת בעיקר בדיקת שתן יצאה תקינה. מה אומרות התוצאות? האם אני יכולה להדביק את בן זוגי דרך מגע, רוק או יחסי מין? אשמח לתשובה אני בלחץ🙏🏻

שלום מישל, 1. לא ברור לי מדוע ביצעת את הבדיקה. 2. צמיחה מעורבת בתרבית שתן מעלה חשד שמקור החיידקים איננו במערכת השתן אלא בעור/רירית שבקצה השופכה.דבר זה נכון במיוחד שבדיקת השתן הכללית יוצאת תקינה. 3. בלי קשר לכך, זיהום בדרכי השתן איננו נחשב כמדבק במהלך קיום יחסי מין (לרבות אוראליים). הרבה בריאות אפי

21/02/2024 | 19:50 | מאת: מישל

עשיתי את הבדיקה בגלל צריבה בשתן שכבר עברה סוג של, לא כואב באותה המידה. בעצם אתה אומר שאני לא מדבקת דרך נשיקה, רוק וכו׳, ואפשר לקיים יחסי מין רגיל?

שלום מישל, כן. הרבה בריאות אפי

22/02/2024 | 06:32 | מאת: מישל

תודה. אדע להבא שחיידקים גראם שליליים לא מדבקים)

שלום מישל, 1. חיידקים גראם שליליים עשויים להיות מדבקים, למשל כשהם גורמים לשלשולים. 2. זיהום בדרכי השתן איננו נחשב כמדבק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות