שאלה תיאורתית-אבקש לקבל תשובה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/02/2024 | 10:24 | מאת: שאלתית

מבקש לדעת , האם זה נכון שבהדבקה בhiv,כמות הלימפוצינטים יורדת בשבועות הראשונים לבערך 400 ואז הם עולות קצת ומתייצבות? אני יודע שבבדיקות דם רגילות אי אפשר לקבוע hiv, אבל חשד יכול להיות נכון?

שלום שאלתית, 1. לא. 2. בתת-הקבוצה של הלימפוציטים, הנקראת TCD4, יש ירידה מסוימת (אך גם בתת-קבוצה זו לא בהכרח מתחת ל- 400!) כפי שתוכל לראות בקו הכחול של הגרף שנמצא בקישורית כמו הרצ"ב- https://www.mdpi.com/1999-4915/4/10/1984 הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות