ביוב שהתפוצץ וריח של ביוב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/02/2024 | 14:10 | מאת: יהלי

שלום דר היה פיצןץ ביוב בבניין והיה ריח חזק של ביוב דלת הדירה שלי הייתה פתוחה משך כשעה בזמן הזה כי פרקו אצלי סחורה ונכנס ריח של ביוב לבית. האם ריח כשלעצמו מסוכן באיזושהי צורה? הפיצוץ לא היה בתוך הדירה אלא בקומה בחוץ אבל אני חוששת מהריח עצמו. מצטערת אם זה נשמע דבילי. האם אפשר לחטוף כך מחלות זיהומיות מזה שהדלת הייתה פתוחה והריח נכנס הבייתה? יש לי כביסה תלויה פה בסלון גם כי גשם בחוץ ואני חוששת שזה "זיהם" לי אותה או משהו. וגם, בזמן הזה היו לי ארגזים פתוחים שפרקתי של קניות של מזון בכניסה החיצונית לבית, שפתאום חששתי שהריח מזהם את המוצרים )פירןת וירקות למשל, שאין להם אריזה). האם ריח כשלעצמו יכול לסכן? תודה. סליחה על השאלה הדבילית.

שלום יהלי, אין זה סביר שתדבקי במחלה זיהומית כלשהי בעקבות האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

20/02/2024 | 22:56 | מאת: יהל

תודה אבל הבנתי שמדובר בגז עם חיידקים כלומר בגזים רעילים. זה לא יכל לזהם לי למשל את המזון ששכב שם בחוץ? אני בתחילת בהריון אז דואגת עוד יותר... תודה.

שלום יהל, 1. אינני מכיר מקרה מוכח של זיהום שאירע בתרחיש כמו זה המתואר בשאלתך. 2. ירקות ופירות את אמורה לשטוף גם אם התרחיש הזה לא היה קורה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות