החיידק מנינגוקוק וחיסונו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/02/2024 | 01:39 | מאת: אייל

שלום ד"ר, האם החיידק האלים מנינגוקוק יכול לתקוף ולפגוע/להרוג גם מבוגרים בריאים מעל גיל 20? אם כן, אז מדוע יש המלצה לחסן רק תינוקות ומתבגרים עד גיל 20? יכול להיות שלבן 20 יש מערכת חיסון פחות טובה ממבוגר יותר? ואם בכל זאת יש סיכון למבוגר יותר שמוכן לשלם על החיסון גם אם הוא לא בסל, האם צריך להתחסן בו כל 2-3 שנים (כי זה טווח היעילות שלו)? תודה!

שלום אייל, 1. 'מנינגוקוקוס' יכול לגרום לתחלואה קשה ולמוות בכל גיל. 2.כידוע לך, ' סל הבריאות' איננו רק סל רפואי אלא גם סל כלכלי. 3. אני נוהג להתחסן כנגד חיידק זה מדי מספר שנים (לפני שאני נוסע למקומות בהם יש סיכון גבוה להידבק בו). הרבה בריאות אפי

23/02/2024 | 18:20 | מאת: אייל

בהמשך לתשובתך, האם ניתן לבצע איפשהו בדיקת נוגדנים לחיידק הזה כדי לדעת אם נדבקתי בו בעבר והחלמתי ממנו (או אולי הוא בכלל שוכן בתוכי בשלום בלי תסמינים..) וכך לדעת בעצם אם החיסון בו מיותר בשבילי? (אני בן 43) תודה!

שלום אייל, אינני מכיר מעבדה שמבצעת את הבדיקה הזאת. נסה להפנות את שאלתך ישירות למשרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות