שוב פרוטאוס בשתן לא ברור איך זה קרה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2024 | 15:22 | מאת: עופר

שלום ד"ר ארבעה ימים אחרי שסיימתי עם האוגמנטין - שוב פרוטאוס. 1) אני מיואש , אני לא מבין איך הוא מצליח לחזור לשם? מאיפה הוא מגיע? 2) מה דעתך על היפרקס בתור טיפול למניעת חסימות הקטטר ממשקעי הפרוטאוס? 3) האם אתה בעד שטיפות של הקטטר על בסיס קבוע או שזה מגדיל את הסיכון לזיהום פעיל חמור?

שלום עופר, 1. החיידק מגיע ממערכת העיכול/העור שבין פי הטבעת לקצה השופכה. 2. אני בעד לנסות. 3. אינני חסיד של שטיפות קטטרים מדי יום, אבל חוזר על המלצתי לך להתייעץ עם אורולוג. דרך אגב, פתרון חלופי לקטטר קבוע הוא קטטריזציה עצמית כל פעם שהשלפוחית מלאה, והוצאת הקטטר עד לפעם הבאה (וקיימות עוד חלופות לקטטר הקיים שלך שאורולוג יכול להציע לך). הרבה בריאות אפי

19/02/2024 | 19:51 | מאת: עופר

אבל איך הוא עדיין שם אחרי שהאוגמנטין חיסל אותו? ולמה הוא מצליח לנצח את החיידקים האחרים ה"פחות רעים"?

שלום עופר, לחיידקים, כמו לכל יצור אחר עלי אדמות, יש נישות שבהם הם 'מרגישים' יותר נוח ושבהם יש להם יתרונות יחסיים לעומת חיידקים אחרים. נראה שסוג מסוים של 'פרוטאוס' מצא נישה כזאת בדרכי השתן שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות