נשא hiv ותרופות חדשות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/02/2024 | 21:52 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר הלפרין האם ידוע על מיקרים של אנשים "נשאי hiv" שטופלו בתרופות "שניטרלו" את נוכחות הנגיף בדמם? האם בעזרת תרופות ניתן לגרום לכך שאדם שנשא איידס עלייה את חייו מבלי לפתח את המחלה? תודה על תשובתך

שלום אנונימי, כיום נשאי ה- HIV ו/או חולי ה'איידס', המטופלים כהלכה ומגיעים למצב שבו הנגיף איננו מאותר בבדיקות המעקב שלהם, נחשבים ככאלו שאצלם הנגיף הוא "מנוטרל"- דהיינו, שהם לא מדבקים (כל עוד הם ממשיכים בטיפול, כמובן). בהקשר לכך, רוב הנשאים הנ"ל כלל לא יגיעו למצב שהם יענו על ההגדרה של חולי 'איידס', וימשיכו להיות מוגדרים "לנצח" כנשאים בלבד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות