חום עולה ויורד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/02/2024 | 14:19 | מאת: גלית

שלום בת 48. בריאה בד"כ. לפני כחודש הופיעה לי קצת תחושה של אולי יש חום. בדקתי חום עד 37.5 היות וזה גבולי לא ידעתי אם זה חום או לא. בעלי בדק לי דופק והיה קצת מהיר כ 100 ואני גם מרגישה שהוא מהיר מהרגיל. לאחר כשבוע באותו מצב הופיע חום משמעותי יותר עד 38.6 לכמה ימים ואז חלף. במהלך החום הרופא עשה לי בדיקות דם. ה CRP היה 10.3 הנורמה עד 5 ובספירת הדם ה WBC תקין , המונוציטים גבוהים 14 והלימפוציטים קצת מתחת לנורמה. הרופא אמר שזה כנראה ויראלי. בדיקות קורונה ושפעת תקינות. כאמור לאחר כמה ימים של חום הוא חלף. לאחר שחלף חזרתי לאותו מצב, קצת תחושה של חום יש עד 37.5 והדופק מהיר. לא חזרתי למה שהיה עד לפני חודש. חזרתי שלשום לרופא המשפחה. עשה אק"ג תקין. אמר שהדופק באמת מהיר אבל בסינוס. לא הפרעת קצב. עשה לי שוב בדיקות דם ה CRP תקין לגמרי ברמה של 1 וספירת דם תקינה לגמרי. בלוטת מגן תקינה שתן תקין. ועדיין אני מרגישה שיש לי קצת חום ויש עד 37.5 והדופק כ 100. האם יכול להיות זיהום שיושב עלי וספירת הדם וה CRP תקינים? סיפרה לי חברה שגילו אצלה זיהום בתרבית דם. האם זה משהו שאולי דורש תרבית דם או שאם הספירה תקינה ו CRP תקין אז אין סיכוי לזיהום שרואים בתרבית דם? תודה רבה

שלום חגית, קיימים זיהומים חיידקים בדם שיכולים להתבטא בחום נמוך-ממושך, למשל 'אנדוקרדיטיס', אבל מהלך מחלתך (כמתואר בשאלתך) איננו אופיני לזיהום כזה. הרבה בריאות אפי

13/02/2024 | 17:07 | מאת: גלית

תודה רבה אז איך מתקדמים עם בירור? שבוע היה עד 37.5 דופק גבוה כמה ימים 38.5 ומאז שוב עד 37.5 ודופק גבוה. ספירה CRP תקינים יש טעם להמשיך לברר? יש צורך בתרבית דם? תודה

שלום גלית, אני ממליץ על המשך מעקב של רופא/ת המשפחה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות