הדבקה בכלבת משריטה של בעל חיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2024 | 21:42 | מאת: מר היפוכונדרייה

שלום ד"ר הלפרין האם הסיכויי להידבק בכלבת "משריטה קלה" של בעל חיים נחשב "לנמוך משמעותית" לעומת "נשיכה" שגורמת לפצע ודימום? האם ידועה "הדבקה מוכחת" במצב שבעל חיים "שרט" אדם שנידבק בכלבת? תודה על תשובתך

שלום מר היפוכנדריה, 1. הסיכוי להדבקה בכלבת בעקבות שריטה של כלב (חולה כלבת) נחשב כנמוך הרבה יותר מאשר מנשיכה של כלב (חולה כלבת). 2. כיוון שבעקבות כל מגע עם כלב החשוד כחולה בכלבת, לרבות שריטות, ניתן כיום חיסון (סביל ופעיל), הסיכוי בשני התרחישים הנ"ל לחלות בכלבת (במדינות המפותחות) נחשב כנמוך מאד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות