שוב דלקת בשתן אישפוז ביתי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2024 | 09:16 | מאת: לינוי

שלום דר , אז אחרי שכל חודש היה לי את החיידק אולגלה הזה והוא ממש עמיד בקשתי מהרופאה אישפוז ביתי (כבר הגוף לא יכול כבר והרגשתי זוועה וגם הרופאים משחקים עם האנביוטיקה ולא יודעים איזה סוג של אנטביוטיקה ) הרופא של אישפוז בית נתן לי אנביוטיקה ריצפין בטענה שהוא לא יודע אם זה יעזור והוא לא מכיר את החיידק היה לי אתמול חום ושוב צמרמורות אחרי יומיים של נטילת האנביוטיקה הזאות גם שאמרתי לרופא שיבא לי אמקצין כי לפני שנתיים גם היה לי והביאו לי אותה הוא לא הסכים ואמר שזה יעזור יותר . רופא אחר שמכיר את החיידק אולגלה אמר לי שצריך להחליף אנביוטיקה לאמקצין ואמר לי בנתיים ל3 ימים מה אתה חושב ? יש לי כאבי בטן וגם שילשולים צמרמורות וקור ממש 3 ימים מספיק לאומקצין או 5 ימים ? כאבים בכליות גם חזקים ויש לי גם קדידנה

שלום לינוי, אם החיידק רגיש ל'אמיקצין' אז משך הטיפול של 5 ימים בתרופה זו נראה לי הגיוני. הרבה בריאות אפי

11/02/2024 | 23:13 | מאת: לינוי

זהו שאין מידע של אנביוטיקות שרגישות לאולגלה אבל לפני שנתיים גם היה לי את החידק הזה והביאו לי את התרופה הזו מה יותר טוב ריצפין או אומקצין לאולגלה חיידק בשתן ? והאם אפשר אחרי לקחת היפרקס למניעת דלקת חוזרת בשתן ? תודה רבה לך דר שאתה תמיד עונה לכולם למרות שאני חופרת בשאלות כאן חח

שלום לינוי, 1. אני מעדיף 'רוצפין'. 2. אפשר. הרבה בריאות אפי

12/02/2024 | 08:11 | מאת: לינוי

למה רוצפין יותר טוב מאומקצין ? דווקא עכשיו התחילו לתת לי אומקצין לויריד מאתמול אז מה לבקש שיחליפו לי שוב לרוצפין ויש לי פתאום גם קצת פיפי גם

12/02/2024 | 10:55 | מאת: אודליה

שבוע שעבר היה לי שילשולים יום ראשון עשיתי ב. צואה יום שלישי יצאה תקינה יום רביעי או חמישי היה לי שילשול עם ריר וגם עכשיו היה לי יציאה ממש רכה עם ריר מה זה וריח מסריח נאמר שזה יכול להיות מהאנביוטיקה שלקחתי מיום שישי זה יכול להיות יש לי מעי רגיש אבל גם לפני היה ואחרכך יסתדר

אני אוהב יותר 'רוצפין', אבל אם התחילו כבר ב'אמיקצין' אז כדאי שתמשיכי עם זה.

12/02/2024 | 21:37 | מאת: אודליה

לא מבינה את הרופאים האלה , רופא בא (שלא מכיר את החיידק ) ואמר שאם אין שיפור מחר אז ללכת למיון , כי הכליות עדיין כואבות חזק אבל אני יודעת שצריך לתת את האמקצין ל5 ימים אז למה הוא אמר ל3 כי לקחתי מהתחלה ריצפין . אבל הרופא שכן מכיר את החיידק אמר שאמקצין יותר טוב בשבילי ואני צריכה ל5 ימים מתי האמקצין באמת משפיע ? כי אני מרגישה כאבים בכליות חזקים עדיין עשיתי גם בדיקות דם וברוך ה' תקינות

שלום אודליה, 1. אם החיידק שגרם לזיהום שלך רגיש ל'אמיקצין', אז הזיהום אמור להשתפר בתוך מספר ימים. 2. לא בהכרח צריך לתת את הטיפול במשך 5 ימים. הרבה בריאות אפי

13/02/2024 | 15:50 | מאת: אודליה

ד"ר לא מבינה את זה עדיין כואב לי הכליות מה זה וקר לי אני עדיין עם שילשולים זה היום ה3 של האומקצין ויום 5 של האנביוטיקה בכלל

שלום אודליה, אם כך מומלץ לך המשך מעקב רפואי. הרבה בריאות אפי

13/02/2024 | 22:53 | מאת: אודליה

אתה חושב שצריך להמשיך עם האומיקצין לעוד יומיים או לא ?

14/02/2024 | 05:50 | מאת: יוסי

מה זה אולגלה? אני לא מכיר שום חיידק בשם הזה

שלום אודליה, לו לי היה זיהום כמו זה המתואר בשאלתך הייתי ממשיך. הרבה בריאות אפי

14/02/2024 | 17:13 | מאת: אודליה

כמה זמן היית ממשיך ? זה היום ה4 של האמיקצין ועדיין כואב הכליות קר לי הרגשתי חום לא היה בהתחלה אמרו לי 5 ימים עכשיו רופאה אחרת באה אמרה בוא נוסיף עד 3 ימים מפחדת שהגוף שלי לא מקבל מלא אנביוטיקה 5 ימים או 7 ?

שלום אודליה, אני חושש שאין לי תשובה לשאלתך החדשה. הרבה בריאות אפי

15/02/2024 | 07:57 | מאת: אודליה

כמה זמן זה מקובל להמשיך כי אני לא מרגישה כזה הטבה וגם מפחדת על הכליות שלי למה עדיין עם כואבות

שלום אודליה, אין בהכרח חוקים בנושא, אך אם אין שיפור אחרי 5 ימים של טיפול כלשהו אז הגיוני לחפש לו חלופות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות