שוב החיידק חסם את קטטר השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2024 | 06:13 | מאת: עופר

שלום דוקטור הקטטר החדש החזיק לי לשלושה שבועות וכעת הוא נחסם מנחש ששוב פרוטאוס יוצאת לי כמות מסוימת של שתן כאשר אני מחבר שקית ובשלב מסוים כלום והכל דולך החוצה עשו לי שטיפה של הקטטר פעם אחת וזה לא עזר ובקושי נכנס. אין לי חום ואני לא על אוגמנטין כרגע האם אתה ממליץ על החלפה רגילה של הקטטר אן על פעולה אחרת אולי משולבת אוגמנטין? מה היית עושה במקומי?

שלום עופר, במקומך הייתי מוציא את הקטטר הקיים, לוקח מנה של אנטיביוטיקה, מתאפק כמה שאפשר ואז לוקח מנה שניה ואחרונה של האנטיביוטיקה ומכניס קטטר חדש בתקווה שזה יעזור. במקביל, הייתי מתייעץ עם אורולוג על פתרון קבוע כלשהו (למשל, קטטר מסוג אחר). הרבה בריאות אפי

11/02/2024 | 08:51 | מאת: עופר

תודה עושה כדבריך האם היית מסתפק בשתי מנות? האם תוכל להפנות אותי איפה ניתן להשיג את הקטטרים עם החומרים האנטימיקרוביאלים שדיברת עליהם בעבר?

11/02/2024 | 16:40 | מאת: עופר

כלומר בהמשך לתגובתי הקודמת מה דעתך על לקחת טיפול של 3-5 ימים בכל החלפת קטטר? ואם כן 3 4 או 5?

שלום עופר, 1. כיוון שכל התהליך המתואר בתשובתי איננו "פרוטוקולי" (אלא אלתור שבו אני הייתי בוחר לו נקלעתי למצב המתואר בשאלתך), אז אפשר - במסגרת כזו - לתת יותר משתי מנות של אנטיביוטיקה. יחד עם זאת, אני בעד טיפול קצר ככל האפשר (דהיינו, בין האפשרויות שציינת- 3 ימים). 2. קיימים קטטרים שונים (מזה שבו אתה משתמש), ולא רק כאלו המכילים חומרים אנטי-באקטריאלים, ואני חוזר על המלצתי לך לשוחח על כך עם האורולוג שלך. הרבה בריאות אפי

11/02/2024 | 21:48 | מאת: עופר

תודה דוקטור אני,מבין ששימוש באוגמנטין יכול להביא לי חיידק אחר שעמיד חאוגמנטין אבל רציתי לשאול מה הסיכויים שהפרוטאוס עצמו יפתח עמידות לאוגמנטין תול כדי טיפול באוגמנטין תודה

שלום עופר, אין זה סביר שחיידק כלשהו בשתן יפתח עמידות ל'אוגמנטין' בתוך 3 ימים של טיפול בתרופה זו. הרבה בריאות אפי

12/02/2024 | 08:30 | מאת: עופר

תודה דוקטור עוד שלוש שאלות ברשותך 1) האם אתה חושב שאם לא ימצא פתרון "מכני"/אורולוגי ה"אלתור" שהצעת יכול לסייע בדרך קבע? כלומר כל פעם שהקטטר יחסם בגלל נוכחות פרוטאוס אהיה יום בלי קטטר ועם מספר מנות בודדות של אוגמנטין? 2) אני שותה ליטר מיץ חמוציות ביום, עוד 750 מ"ל מים ועוד 5 אנשורים. האם זה מספיק? 3) האם אתה סבור שנטילת ויטמין C אחד ליום בצהריים (תוך תשלום בתופעות הלוואי הגסטרואנטרולוגיות) תסייע בהארכת חיי הקטטרים שלי ובמניעת החסימות מחיידק הפרוטאוס? תודה

שלום עופר, 1. הבה נקווה. 2.אינני מכיר את יעילות השילוב של מיץ חמוציות עם 'אנשור', ו/או של ויטמין C, במניעת זיהומים בדרכי השתן אצל אנשים עם קטטר קבוע (או במניעת הווצרות חסימות בקטטר כזה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות