חולה בקורונה הזן החדש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2024 | 19:02 | מאת: עמית

שלום רב לפני 10 ימים חבר שלי חלה בקורונה היה לו חום 39 במשך כמה ימים וכאב גרון ממש חזק, היום מרגיש טוב מאוד. בבדיקת קורונה שעשה היום אחרי רק חצי שעה מופיע קו ורוד חלש מאוד כמעט בלתי נראה, האם עדיין הוא נחשב מדבק?

שלום עמית, לפי התיאור שלך נראה שמדובר בתוצאה שלילית. הרבה בריאות אפי

14/02/2024 | 05:56 | מאת: יוסי

לדעתי כל פס חלש זו עדיין תוצאה חיובית, אבל בקונטקסט של השאלה כנראה שזה אומר שהמחלה ממש בשלב סיום והעומס הנגיפי מינימלי ולכן גם סיכויי ההדבקה מינימליים. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שהבדיקות המהירות לא משולמות ויכול להיות שהמטוש קצת פספס ואולי העומס הנגיפי בפועל יותר גדול. כמו כן צריך לזכור את תופעת הריבאונד, שעשויה להתרחש גם אצל חולים שלא לוקחים פקסלוביד, שהמשמעות שלה היא שהעומס הנגיפי יכול לרדת ואז לעלות שוב. לכן אני באופן אישי לא הייתי שוהה במקום סגור עם אדם כזה אלא לאחר שבוע שבראשיתו ובסופו יש לו בדיקות שליליות מושלמות ונקיות לגמרי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות