לימפוגרנולומה ..........

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/02/2024 | 18:36 | מאת: מור

דר' ערב טוב ברצוני לדעת לידיעה כללית במידה ואדם עשה בדיקת std בשתן ונרתיק ונשלל כלמדיה .היות והכלמדיה טריכומו היא מאותו זן של לימפוגרנולומה ונרום האם המשמעות שאם יצא שלישי לחידק הכלמדיה בבדיקה אזי הוא לא נגוע בלימפגרנולומה ונראום?מכוון שמדובר בזן אחר אבל זה אותו חיידק ששייך למשפחת הכלמדיה אז השאלה אם אס טי די שלילי לכלמדיה אם גם הזן שגורם לימפוגרנולומה נכלל באותה בדיקת אס טי די מכוון שגם שמה בודקים לכלמדיה ?

07/02/2024 | 19:01 | מאת: מור

שאלה נוספת האם לימפוגרנולומה ונראום שהוא סוג של כלמדיה פוגע בפריון?

שלום מור, 1. לא. יתכן שאדם יסבול מ- LGV ובדיקת השתן ל'כלמידיה' תהיה שלילית. 2. כן. LGV לא מטופל יכול לפגוע בפריון. הרבה בריאות אפי

08/02/2024 | 13:35 | מאת: מור

כלומר אם אדם חולה בלימפגרנולומה ונראום אזי בדיקת std pcr בשתן או בנרתיק לכלמדיה שעושים בקופת החולים תצא חיובית לדבריך?מכוון שמדובר באותו חיידק אומנם מזן שונה?

שלום מור, הבדיקה (שתן ל- STDs) עשויה להיות חיובית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות