שאלות בנושא מחלת ליים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/02/2024 | 19:46 | מאת: עופר

היי, היום עודכנתי שיש לי מחלת ליים. מזה שנתיים וחצי שאני סובלת מכאבי גרון וחולשות כמעט בכל חודש . בשנה האחרונה התסמינים החמירו לכאבי מפרקים בעיקר ברכיים, כאבים עזים בצוואר, בשכמות, טשטוש ראייה לפרקים חולשה וכאבי ראש תמידיים, זכרון משובש, קושי בשליפה (הופנתה לmri מח ויצא תקין) היום עם קבלת התשובות קבלתי דוקסילין ל 10 ימים כדור לבוקר וכדור לערב. ממה שקראתי אני מבינה שאני בחלקה המתקדם של המחלה? האם הטיפול שקבלתי יעיל? מתי יודעים אם צריך טיפול לוריד? האם תשובות המעבדה מציגים גם מדדים שמהם גוזרים את צורת הטיפול? או שהתשובות הן חיוביות/שליליות? אודה לתשובה

שלום עופר, 1. אינני מכיר מחלה שנמשכת שנתיים וחצי המכונה "מחלת ליים"."ליים" היא מחלה חריפה הנמשכת בד"כ ימים עד שבועות. 2. לא ברור לי איך בוצעה האבחנה של מחלתך הנוכחית, ולכן לא אוכל להתייחס לתוצאות בדיקות המעבדה שקיבלת, או לטיפול שאותו הומלץ לך לקבל. 3. יחד עם זאת, לאחר תחלואה חריפה ב"ליים", עשוי להתפתח מחלה כרונית המכונה כיום Post-Treatment Lyme Disease Syndrome (PTLDS). הטיפול המקובל במחלה זו הוא תומך/תסמיני, ולא כולל אנטיביוטיקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות