חיסון לשלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/02/2024 | 13:39 | מאת: סופי

שלום לד"ר הלפרין, בת 76 וחולה במחלת מיפרקים RA,מקבלת טיפול ביולוגי, אקטמרה מבקשת לישאול האם לקבל את החיסון לשלבקת חוגרת החדש שינגריקס ,האם הוא לא מסכן אותי כי אני נימצאת בקבוצת מדוכאי חיסון? ומה תופעות הלואי לחיסון שינגריקס? תודה רבה סופי

שלום סופי, משרד הבריאות ממליץ לאנשים בגילך - לרבות מדוכאי חיסון - להתחסן כנגד שלבקת חוגרת. על החיסון המומלץ ותופעות הלוואי האפשריות שלו תוכלי לקרוא באתרים רבים, למשל- https://www.gov.il/BlobFolder/policy/herpeszoster/he/files_publications_units_epidemiology_vaccine_guidelines_290_HerpesZoster.pdf הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות