העברת מחלות עם קונדום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2024 | 21:43 | מאת: נועה

קיימתי יחסי מין עם קונדום. רק מין ואגינלי. ללא מין אוראלי או אנאלי. אבל מאז אני מאוד חוששת שמא נדבקתי ממנו בהרפס או במשהו שנגיד יש לן והוא יכול להעביר אליי. מה הסיכוי מיחסי מין חד פעמיים עם קונדום פעמיים שיכול לקרות משהו? כמו כן, קמתי בבוקר עם פצע בשפה. היו הרבה נשיקות ואולי היה לו הרפס?

02/02/2024 | 07:13 | מאת:

שלום נועה, 1. סיכוי נמוך. 2. לא ברור לי משאלתך האם הפצע בשפה הופיע בפעם הראשונה בחייך באזור זה, או שהיו לך שם בעבר פצעים דומים. הרבה בריאות אפי

02/02/2024 | 11:51 | מאת: נועה

אני מתכוונת לשלל מחלות מין. כמו חצקון קטן מתחת לשפה. פעם ראשונה

02/02/2024 | 14:48 | מאת:

שלום נועה, זה לא נראה לי כמו הדבקה ראשונית ב'הרפס'. הרבה בריאות אפי

02/02/2024 | 15:44 | מאת: מודאגת שיא

שכבנו עם קונגדום וזה היה רק ואגינלי לא אוראלי לא אנאלי. כי פחדתי. אבל איך אגע אם ךא נדבקתי בוירוס הפפילומה שאינו מגן עם קונדום ועגבת והרפס וגינאלי ? איך אדע אם אני מוגנת? זה היה חד פעמי שכבנו פעמיים עם קונדום אבל עדיין יש וירוסים שאינם מגינים עם קונדוםואולי הוא הדביק אותי בהם? הוא גם בן אדם לא כל כך נקי

02/02/2024 | 17:48 | מאת:

שלום מודאגת שיא, אם את חוששת שנדבקת ב'משהו' אז את יכולה לעשות בדיקות מתאימות. הרבה בריאות אפי

02/02/2024 | 18:08 | מאת: מודאגת שיא

השאלה איזה מחלות יכולות לעבור עם קונדום? ואיזה מחלות יכולות לעבור עם נשיקות? מה אתה היית עושה אילו היית האישה? נבדק או לא?

03/02/2024 | 07:54 | מאת:

שלום שיא, 1. כל מחלות המין יכולות לעבור במהלך יחסי מין עם קונדום, כיוון שהוא עשוי להקרע. אם הוא לא נקרע, הסיכוי להעברת מחלות כאלו הוא נמוך. 2. בנשיקות, אפשר להידבק במחלות רבות ולא רק בכאלו שמוגדרות כמחלות מין. 3. לו אני הייתי אשה שמאוהבת במישהו הייתי מקיים אתו יחסי מין עם קונדום, מתנשקת אתו ללא הגבלה ומקווה לטוב. 4. במקרה כזה, לא הייתי טורח להיבדק רק בגלל האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

03/02/2024 | 12:43 | מאת: מודאגת שיא

פשוט מאז שהתנשקתי איתו השפתיים שלי יבשות ממש. משהו שלא היה לי קודם. ואני לא יודעת מה לעשות. גם השפתיים שלו היו יבשות אבל עדיין פוחדת. שנדבקתי ממנו במשהו. כי בחיים לא היו לי שפתיים יבשות כאלה

03/02/2024 | 15:35 | מאת:

שלום מודאגת שיא, לא סביר שהיובש בשפתיים המתואר בשאלתך נגרם מזיהום כלשהו, ואני ממליץ לך להפנות את שאלותייך בנושא לפורום של רופא/ת משפחה. הרבה בריאות אפי