טיפול אנטיביוטי ממושך בזיהום בעצם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/01/2024 | 11:55 | מאת: אילנה

שלום, פניתי לאורתופד כף רגל בעקבות כאבים בבוהן שהתעוררתי איתם בבוקר אחד, ללא חבלה. בהתחלה היה חשד לאקזוסטוזיס, אבל MRI וCT הראו סימני דלקת במיטת הציפורן. עברתי ניתוח בו הורידו לי את הציפורן כדי לגשת לעצם, ובתרבית התגלתה צמיחה של סטאפילקוקוס אפידרמיס. טופלתי באנטיביוטיקה 6 שבועות ולא הרגשתי הקלה בכאבים. עברו 3 שבועות מאז שסיימתי את הטיפול, מרגישה הקלה מסויימת בכאב אבל עדיין יש אודם ונפיחות. הזיהומולוגית שטיפלה בי המליצה על עוד 6 שבועות של אנטיביוטיקה אחרת. סבלתי מאוד מתופעות הלוואי ואני מרגישה מאוד לא בנוח להמשיך לעוד 6 שבועות. האם יהיה נכון לחכות ולראות אם הכאבים יעברו או שיש סיכון בלא לטפל? יכול להיות שלדלקת עצמה לוקח זמן לעבור פשוט? תודה

שלום אילנה, אני חושש שאין בידי מספיק נתונים כדי לענות על שאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות