עוד חיידק שהתעורר בכיס השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/01/2024 | 11:34 | מאת: עופר

שלום דוקטור עשיתי כעצתך הוצאתי קטטר אתמול בבוקר והחזרתי בערב, נראה שמבחינת הפרוטאוס זה הצליח הוא כרגע נראה לי הלך לישון ואין לי תסמינים או חסימה או דליפת שתן. אבל עכשיו חזר לי חיידק אחר, אחד בשם פסאדומונס (שכבר היה לי גם בעבר ואולי אף פעם לא הלך). 1) האם זה אומר שהפרוטאוס כבר ישן לגמרי ? האם כדאי כאמור להשלים עוד 3 ימי אוגמנטין כדי להבטיח את חיסולו של הפרוטאוס? 2) למה לא משנה מה שאני עושה (אפילו אחרי שקיבלתי פעם טזוצין) אז החיידקים לא נעלמים לגמרי ותמיד לפחות אחד מהם מתעורר ? אני לא לא מצליח להגיע לשתן סטרילי? תודה

שלום עופר, 1. הקשר ההגיוני היחידי בין העלמות ה'פרוטאוס' לבין הופעת ה'פסוידומונאס' בתרבית השתן הוא היותו של הראשון רגיש ל'אוגמנטין' והשני עמיד לתרופה זו. 2. כל עוד יש לך קטטר בכיס השתן יהיו שם גם חיידקים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות