טיפול בדלקת בשתן מפרוטאוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/01/2024 | 15:36 | מאת: עופר

שלום ד"ר כתבתי לך לפני כמה ימים שהתחלתי אוגמנטין, מאז מצבי משתפר. החיידק שבגינו אני מקבל את האוגמנטין הוא פרוטאוס מירביליס. לפני שקיבלתי את הטיפול ובכלל בחודשים האחרונים אני סובל מדליפות רבות וחסימות של קטטר השתן. הבנתי שהחיידק פרוטאוס הוא urea splitting bacteria ושהוא מומחה מספר 1 בשוק לגרימה של חסימות בקטטר למשל לפי המאמר הזה: https://gpnotebook.com/pages/gastroenterology/urea-splitting-urinary-bacteria 1) האם תוכל להסביר לי בבקשה מה ההשלכות הרפואיות הנוספות של נשיאת החיידק הזה? האם הוא יכול להיות הסבר לעליית רמה ה UREA בדם? 2) האם בהנתן העובדה שהוא החיידק המדובר כן צריך להחליף את הקטטר אפילו שכרגע אין תסמינים ואין דליפות בקטטר? 3) האם שבוע אוגמנטין יצליח לחסל אותו או שהוא יחזור מיד בסיום הטיפול? האם לעובדה של החלפה או אי החלפת קטטר יש השפעה על הסיכויים לכך? 4) איך אתה מציע לחסל אותו כדי שלא יעשה לי משקעים שיחסמו לי כל הזמן את הקטטר?

שלום עופר, 1. אינני מכיר קשר סיבתי בין המצאות 'פרוטאוס' בכיס השתן לבין עלית ערכי ה- UREA בדם. 2. אינני מכיר הנחיה להחלפת קטטר רק בגלל המצאות 'פרוטאוס' בשתן. 3. אם החיידק רגיש לאוגמנטין, ייתכן שהוא יחוסל לאחר שבוע של טיפול בתרופה זו בנוכחות הקטטר. הוצאת הקטטר תשפר מאד את הסיכוי לכך. 4. להרבות בשתיה. הרבה בריאות אפי

19/01/2024 | 08:13 | מאת: עופר

אין לי אפשרןת להחליף את הקטטר אלא ביום ראשון בערב בו אקבח את המנה האחרונה של האוגגמנטין. א) האם החלפה כזאת בזמן מנת האוגמנטין האחרונה אכן תסייע? ב) האם אתה ממליץ לוותר ולא להחליף הפעם את הקטטר? ג) האם תמליץ כן להחליף בראשון בערב את הקטטר ולאחר מכן להשלים עוד 3 ימי טיפול באוגמנטין ככה שהטיפול כולו יהיה 10 ימים? האם זה ישמיד את הפרוטאוס? באיזו אופציה היית בוחר במקומי? תודה

שלום עופר, לו אני הייתי נמצא במצב דומה לשלך, היית עושה כדלהלן: מוציא את הקטטר בבוקר יום ראשון, נשאר בלי קטטר במשך היום כמה שעות שאפשר (בעודי מקבל אנטיביוטיקה מתאימה, כמובן), ורק אז (אחרי הצהרים או בערב) הייתי מכניס קטטר חדש. הרבה בריאות אפי

19/01/2024 | 17:31 | מאת: עופר

אם אני מבין נכון אינך סבור שהוצאת הקטטר ומיד הכנסת קטטר חדש תשפר בצורה ניכרת את הסיכויים שהפרוטאוס יוכחד? האם בהצעה שאתה תארת אתה מוצא מקום גם להאריך את הטיפול באוגמנטין בשלושה ימים נוספים לאחר הכנסת קטטר חדש?

19/01/2024 | 17:52 | מאת: עופר

בנוסך במידה ותסמיני הזיהום חלפו והמטרה כעת היא להכחיד את הפרוטאוס כדי שלא יחזור ויעשה לי חסימות, במידה ואין באפשרותי להישאר בלי קטטר האם אתה רואה תועלת בהוצאת הקטטר באם מיד יוכנס קטטר חדש? האם היית עושה זאת?

שלום עופר, 1. מתן אנטיביוטיקה בזמן (הקצר) שבו אין קטטר בכיס השתן אמורה לשפר את סיכויי ההצלחה. 2. מטרת הטיפול היא ריפוי הזיהום הנוכחי . לאחר ששיוכנס קטטר חדש, סביר שחיידקים חדשים יכנסו דרכו או סביבו לכיס השתן. 3. הארכת הטיפול בעוד 3 ימים (לאחר החלפת הקטטר) היא אופציונאלית, אבל לא בטוח שתעזור. הרבה בריאות אפי

20/01/2024 | 13:00 | מאת: עופר

שלום דוקטור אני מבולבל כעת אין תסמינים לא הבנתי האם אתה חושב שהוצאת הקטטר למספר שעות תחת אנטיביוטיקה תקטין את הסיכוי שיחזור הפרוטאוס מיד בתום הטיפול האנטיביוטי ומה הסיכויים בהערכה גסה תודה

שלום עופר, הטיפול (שתואר בתשובתי אליך מאמש בשעה 17:14) מיועד להקטין את הסיכוי שה'פרוטאוס' הקיים כעת בכיס השתן ישאר שם לאחר החלפת הקטטר, ולא למנוע חדירה עתידית של חיידקים. הרבה בריאות אפי

20/01/2024 | 21:11 | מאת: עופר

כעת אני עם קטטר גודל 18 . בעבר העיתי עם 16 עד שהתחילו בעיות עם דליפות וחסימות ועליתי ל 20 וירדתי ל 18 עד שעכשיו איתרתי שכל הבעיות זה הפרוטאוס. האם לאור זאת אתה ממליץ להישאר עם קטטר גודל 18 או לחזור לגודל יותר סטנדרטי של 16?

שלום עופר, אני חושש שאין לי דעה בנושא. הרבה בריאות אפי

21/01/2024 | 14:41 | מאת: עופר

שלום ד"ר בשעה 7:40 יצא הקטטר. בשעה 8:30 נטלתי כדור אוגמנטין 875 בשעה 18:30 מתוכנן להכנס קטטר חדש, ובשעה 19:15 אני מתוכנן לקחת כדור אוגמנטין נוסף. האם זה נראה לך בסדר? האם אתה ממליץ לקחת מנה כפולה של אוגמנטין הערב או שזה לא יסייע?

שלום עופר, 1. נראה לי הגיוני. 2. אינני רואה צורך לקחת מנה כפולה הערב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות