MRI לאחר חולה VRE- שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/01/2024 | 08:22 | מאת: נועה

שלום ד"ר הלפרין, אשמח להבין את הסכנות/ תסמינים שאולי נדרש לשים לב אליהם אם מישהי עם מחלת מעי דלקתית (קוליטיס) שבנמצאת בתהליך לטיפול ביולוגי ביצעה MRI לאחר שביצע אותו חולה עם VRE. מקווה שהמיטה חוטאה כראוי (למרות שלהבנתי חיידק זה עמיד לחומרי חיטוי), אך עדיין אודה לקבלת מידע ממך אם קיימת סכנה, אם צריך לבצע מעקב או בדיקה כלשהי, ואם את הבגדים ניתן לכבס רגיל (40 מעלות) או שהם חייבים הרתחה. תודה רבה מראש.

שלום נועה, 1. הדבקה ב- VRE לא בהכרח גורמת לתחלואה כלשהי. אם יש חשש שאדם מסוים נדבק ב- VRE 2. אפשר לבצע אצלו בדיקה ל- VRE בעזרת דגימה שנלקחת מפי הטבעת. 3. עד לקבלת תשובה אפשר לכבס את בגדיו כרגיל. הרבה בריאות אפי

18/01/2024 | 15:04 | מאת: נועה

תודה ד"ר, השאלה היא מעצם הסיטואציה (MRI אחד אחרי השני) תיתכן הדבקה? (שואלת מתוך הנחה שאם יש למטופל שאחרי המטופל עם VRE מחלת מעי דלקתית שמתבטת בעיקר במעי הגס/ פי הטבעת והוא לקראת טיפול ביולוגי זה משהו שצריך לבדוק.. ותוהה ביני לבין עצמי אם החיידק עמיד לחיטוי, כיצד ניתן להתמודד עם זה כדי לא לסכן את שאר המטופלים שאחריו...) האם לעדכן את רופא המשפחה/ גסטרולוג רק מעצם העובדה שהוא נבדק אחריו, או רק אם יש תסמינים מסוימים? אם כן, למה לשים לב? שוב תודה רבה!!!

שלום נועה, 1. הדבקה תתכן בכל מקום. 2. את מוזמנת לעדכן את הרופאים של האיש על האירוע המתואר בשאלתך, אך לא ברור לי מה הם יעשו עם מידע זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות