חיידק מורגנלה מורגני + pseudomnif

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2024 | 20:39 | מאת: שוש

שלום דר׳ אני פונה אלייך חסרת אונים. לאחרונה ב 4/1/24 התגלו אצלי שני חיידקים שנאמר לי שעמידים לאנטיביוטיקות; 1) מורגנלה מורגני. 2) pseudomnif אני מקבלת כבר מספר ימים באשפוז יום גנטומצין 250 מ״ג . שגם גורמת לי לפריחה. (רופא נשים המליץ זאת) ביומיים הראשונים כביכול היתה לי תחושת הקלה ואח״כ שוב צריבה מאוד חזקה. לפני שגילו את החידקים חשבו שיש לי דלקת בדרכי השתן וקבלתי ; פלוקנזול טבע 150 גרם זניט+ציפרודקס 500 מ״ג במשך 10 ימים כדור לפטריה שנלקח כל 72 שעות פעמיים במיון נשים ניתן לה גם קרם פוליקוטן ואח״כ פמינה כמוסות וגינליות. בשורה התחתונה אני ״מפוצצת״ באנטיביוטיקה ותרופות למיניהם למעלה מחודשיים ברציפות ושום דבר לא עוזר. מה ניתן/ ואיך ניתן לקבל דחוף טיפול לשני החידקים שציינתי? ; 1) מורגנלה מורגני. 2) pseudomnif עשו לי גם בדיקות דם ובדיקת C-reactive. Protein (crop) יצאה 0.83 אודה לתשובתך בהקדם בברכה שוש

שלום שוש, 1. לא כתבת באיזו דגימה התגלו החיידקים. 2. לא ברור לי מדוע מעורב בטיפול רופא נשים. 3. בלי קשר לכך, התרבית אמורה להיות מלווה ב'אנטיביוגראם' (רשימה של אנטיביוטיקות שלהן רגישים החיידקים האלו), וללא מידע זה קשה לי לתת לך תשובה לשאלתך. הרבה בריאות אפי

18/01/2024 | 08:32 | מאת: שוש

שלום רב אמא שלי בת 77 אני רשמתי בשמה. הדגימה נלקחה מהנרתיק ולכן היה מעורב בזה רופא נשים אצלו נמצא האנטיביוגרם.

שלום שוש, בידוד שני החיידקים הנ"ל מהנרתיק לא בהכרח מחייב טיפול כלשהו. זה תלוי במחלה שהם גורמים (שאיננה ברור לי מתיאורך). אני ממליץ לך אפוא להתייעץ בקשר לכך אם הרופא שבידיו נמצאת כל האינפורמציה הרלוונטית למקרה. אם יש לו קשיים לקבל את ההחלטה בנוגע לצורך בטיפול ולאופי הטיפול, אזי עדיף שהוא זה שיתיעץ עם מומחה/ית למחלות זיהומיות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות