שאלות לגבי ליסטריה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2024 | 19:43 | מאת: אנונימית

היי, יש לי כמה שאלות בנושא ליסטריה ואשמח למענה...מקווה שזה המקום לשאול. 1. אני בהריון בשבוע 31. הבנתי שהעובר יכול להידבק בליסטריה גם אם אני נדבקת ללא תסמינים, אם כך מדוע לא נותנים לבצע בדיקה לליסטריה גם אם אין לאישה תסמינים? (תמיד שואלים אם יש תסמינים הקשורים בקלקול קיבה ואם התשובה היא לא, אז לא אומרים לעשות בדיקה). 2. האם יש הבדל באיזה שלב של ההריון נדבקים בליסטריה? מבחינת הסיכויים לפגיעה בעובר. 3. האם יש אפשרות לברר אם היתה הדבקה בעבר בליסטריה? ואם כן, איך בודקים? אשמח לקצת סדר בנושא, תודה רבה!

שלום אנונימית, 1. אין זה שכיח/סביר ש'ליסטריה' תגרום לזיהום באשה הרה מבלי שיהיו לה תסמינים, ולכן לא מקובל לבצע בדיקות בכיוון זה. 2. זיהום ב'ליסטריה' בשבוע 31 עשוי לגרום לנזק הן לאשה ולהמשך ההריון והן לעובר. 3. אינני מכיר אפשרות מעשית כזאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות