איך הורגים את חיידק הליסטריה כדי לאכול בבטחה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2024 | 12:32 | מאת: טל

שלום ד"ר, .נמצאת בתחילת הריון ועם כל החדשות על כל האי קולי וסלמונלה (יודעת שזה פחות מסוכן להריון יחסית) ובעיקר ליסטריה תוהה איך אני יכולה להתגונן מפני כך. למשל, יש לי שניצלים של טבעול בפריזר, במידה ואחמם את השניצל במיקרו/ תנור זה יוכל להבטיח אי הימצאות של החיידק גם אם במקור היה קיים? בכמה מעלות? לכמה זמן? אשמח לכללי "עבודה" לשמירה על הבטיחות. עברתי הפלה בהריון קודם ואני בחרדה לשמור על ביטחונו של הקיים. תודה.

שלום טל, אני חושש שכישורי הבישול שלי לא מספיקים כדי להשיב על שאלתך. מבחינה זיהומית (וזיהומית בלבד)- אני בעד להשאיר את המוצר ב'מיקרו' כמה שיותר זמן ובטמפרטורה הכי גבוה שאפשר מבלי שהדבר יפגע באיכות המזון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות