החלפת קטטר בטיפול ב uti

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/01/2024 | 22:22 | מאת: עופר

שלום דוקטור נושא קטטר שתן קבוע עם בקטאוריה אסימפטומטית קבועה. ביום רביעי האחרון בבוקר הוחלף הקטטר במהלך הימים שאחרי חומים סאב פיבריליים וכעת חשד ל uti התחלתי טיפול באוגמנטין. האם צריך להחליף את הקטטר או שבגלל שהוא רק חמישה ימים בפנים אפשר לקחך אץ האנטיביוטיקה ולהשאיר את אותו הקטטר?

שלום עופר, אם אמנם מדובר בדלקת חיידקית של כיס השתן אפשר לנסות לטפל בזיהום - בעזרת אנטיביוטיקה מתאימה - בנוכחות הקטטר, ואם הטיפול הזה לא מצליח- לחזור על טיפול (מתאים) לאחר הוצאתו. הרבה בריאות אפי

16/01/2024 | 08:04 | מאת: עופר

מה האינדיקציה ל"אם הטיפול הזה מצליח"?

שלום עופר, העלמות התסמינים, בתור התחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות