הדבקה בhiv או צהבת בצורה עקיפה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/01/2024 | 09:58 | מאת: דנה

שלום ד"ר הלפרין השתתפתי בעצרת למען החטופים ונגעתי מבלי משים בטיפת דם שהייתה על גדר שמישהוא כנראה נפצע ודימם. אחרי כמה דקות שהתחילו הנאומים הוצפתי ברגשות ודמעתי, ניגבתי את הדמעות במטלית נייר. שאלתי האם ייתכן שאם הייתה כמות מזערית של דם באצבע שנגעתי בדם ואחר כך במטלית הנייר האם שאריות דם יכולות לעבור לעין ולהדביק אותי בhiv או צהבת אם טיפת הדם הייתה נגועה בוירוסים האלו. תודה

שלום דנה, תיאורטית, הדבקה כזאת היא אפשרית. מעשית, הסיכוי לכך נחשב כמאד נמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות