אני מעוניינת במישהו עם epstein barr virus ורוצה להבין על הוירוס יותר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/01/2024 | 07:06 | מאת: קרן

שלום, אני התחלתי לדבר עם בחור מדהים מארהב ואני רוצה לצאת איתו אבל יש לו את מחלת הנשיקה/epstein barr virus ואני לא רוצה להידבק ורציתי לשאול: מה בעצם המחלה עושה לתווך ארוך? יש אפשרות להימנע מהידמקות? לפי מה שהבנתי זה מאוד נפוץ בעולם אז עד כמה זה נפוץ בארץ? ויש סיכוי שכבר יש לי את הוירוס ואני לא מודעת לזה? תודה

שלום קרן, לאחר הדבקה ב- EBV, אצל כל אחד ואחת מאתנו, נשאר הנגיף בגופנו "לנצח", בד"כ במצב רדום ומבלי לגרום לתחלואה כלשהי. כדי לדעת אם גם את נדבקת בו בעבר, את יכולה לבצע בדיקת דם פשוטה לאיתור נוגדנים (מסוג IgG) לנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות