הצילווו אכילת קןןאקר חשוד בסלמןנלה שבוע 5

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/01/2024 | 01:45 | מאת: טל

הצילו!!! לפני יומיים רכשתי קופסת קורנפלקס של קוואקר ואכלתי ממנה 3 פעמים בשלושת הלילות האחרונים כולל היום לפני כמה שעות (סיימתי כמעט את כולה). עכשיו אני קוראת שעשו ריקול בדיוק לסוג והאצווה והתוקף הזה בשל חשד לסלמונלה במפעל ממנו הגיעו. אני בחרדת אימים על ההריון. אני שבוע חמישי. מה עליי לעשות?!?!?!? תודה.

שלום טל, הבה נקווה שהקופסא שממנה אכלת לא הכילה את החיידקים הללו. הרבה בריאות אפי

14/01/2024 | 08:33 | מאת: טל

בדקתי וזה המוצר הספפציפי שאכלתי, מה עושים???

שלום טל, מחכים בסבלנות בתקווה שלא יקרה שום דבר, ואם בכל זאת מתפתח זיהום- נבדקים ע"י רופא/ה ובמידת הצורך מטפלים בו באנטיביוטיקה מתאימה. הרבה בריאות אפי

14/01/2024 | 12:35 | מאת: טל

תודה רבה. 1. האם יכול לא להתפתח זיהום גם אם המוצר היה נגוע? מה הסבירות? 2. אם עברו כבר כיומיים וחצי מאז האכילה הראשונה אפשר להניח שעבר בסדר בסבירות גבוהה יותר? או שיכול להתפרץ גם בהמשך? תודה.

שלום טל, 1. זה אפשרי, אך כיוון שמדובר במזון יבש ('קורנפלקס') יש סיכוי גבוה שהחיידק לא שרד את התקופה שבין היצור שלו לבין אכילתו על ידך. 2. תקופת הדגירה של זיהום מעיים ב'סלמונלה' היא בד"כ בין יום עד ארבעה ימים, אך יכולה להמשך גם כשבוע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות