יש אופציה שתהייה טעות כזו?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/01/2024 | 23:34 | מאת: אסף

האם יש סיכוי להעברת מחלות זיהומיות כמו hiv או hbv בטעות דרך שאיבת דם ורידי בבדיקות std דרך מחט מזוהמת? עשיתי בדיקות std לפני שנה במרפאה בבית חולים אחרי 7 שנים ממגע חשוד והכל תקין אבל נשאר חשש מעניין הזה בגלל קראתי בכמה אתרים שיש אופציה למקרים כאלה האם זה נכון? 2)אם כן מה צריך לעשות לשלול המחשבה זו ואהייה רגוע ובטוח?

שלום אסף, 1. יש. 2. אפשר לבצע בדיקות ל- HIV ול- HBV. הרבה בריאות אפי

12/01/2024 | 07:37 | מאת: אסף

עשיתי בדיקות ל hcv..hbv..hiv דרך קופ"ח אחרי 10 חודשים מהארוע שנזכר והתוצאה שלילי לכולם 1)_ האם התקופה מספיקה לבדיקות אלו אחרי החשש שיצא לי לפני 10 חודשים? 2_ אפשר להגיד שהבדיקות האחרונות שעשיתי שוללת את הספק שלי ומהלך בדיקה היה תקין או עדיף לחזור שוב פעם לבדיקה חדשה?

12/01/2024 | 12:34 | מאת: אסף

בקיצור אני עשיתי בדיקת std לפני כמעט שנה במרפאה בבית חולים הכל יצא תקין אבל אחרי כמה חודשים יצא לי ספק שאולי המחט שישמשה בבדיקה היתה מזוהמת בשביל להיות בטוח חיכיתי 10 חודשים ועשיתי בדיקות סרולוגיות לhiv..hbv..hcv..בקופ"ח התוצאה שלילי לכולם . 1_השאלה שלי התקופה שחכיתי מספיקה לשלול סופי הספק הדבקה דרך בדיקה? 2_ קרה מצב כזה הדבקת אזרח בנגיף דרך מחט שאיבת דם בעבר במדינה שלנו? 3_ אפשר לסמוך על תוצאות בדיקות שנזכרו פעם אחת אחרי תקופה זו?

שלום אסף, לו אני הייתי מקבל את התוצאות שאתה קיבלת הייתי מסתפק בכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות