מינון אזניל בילדים לדלקת גרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/01/2024 | 09:08 | מאת: נדיה

שלום. מהו מינון המומלץ בדכ לילדים בני 8 משקל 24 קג לטיפול בדלקת גרון חיידקית מסוג סטרפטוקוק רופא הילדים נתן 6 מל פעם ביום ל3 ימים אך בעבר תמיד היינו מקבלים אותו מינון ל5 ימים (זו רופאה מחליפה) תודה לך

שלום נדיה, המינון המקובל של 'אזניל' לטיפול בדלקת גרון 'סטרפטוקוקסאלית' הוא כ- 12 מ"ג לק"ג פעם ביום במשך 5 ימים. יחד עם זאת, קיים גם פרוטוקול טיפולי של שלושה ימים (ראי את עלון החברה- https://www.pharmaline.co.il/wp-content/uploads/2022/01/Azenil-Capsules-Azenil-200-mg-5-ml-Suspension-31.1D.pdf). הרבה בריאות אפי

08/01/2024 | 12:50 | מאת: נדיה

תודה לך מדוע קיימים 2 פרוטוקולים? ומה לדעתך מומלץ עבור ילד עם סטרפטוקוק פעיל?

שלום נדיה, 1. קיימים מספר פרוטוקולים בזכות העובדה שנעשו מחקרים שהוכיחו את יעילותם. 2. שתי האופציות נראות לי הגיוניות. הרבה בריאות אפי

08/01/2024 | 17:54 | מאת: נדיה

תודה רבה אגב, אם בעבר תמיד קיבל 5 ימים והפעם יקבל רק 3 ימים יכול להיות שהחיידק לא יעלם? ולכן עדיף 5 ימים?

שלום נדיה, אם את מודאגת מאפשרות כזאת תני לו טיפול במשך 5 ימים, כמקובל. הרבה בריאות אפי

09/01/2024 | 21:35 | מאת: נדיה

תודה רבה לך, מאד מעריכה את המענה. פורום חשוב ומצוין. רק בריאות

מנהל פורום מחלות זיהומיות