הרמת צואה בהריון של כלב או חתול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/01/2024 | 16:27 | מאת: הדס

שלום ד״ר, בהריון שבוע 16 יש לנו כלב בבית מתוקי ומשתדלת לא להרים לו את הצואה ומבקשת מבני משפחתי היום יצאתי עם הכלב לטיול והוא עשה את צרכיו ממש צמוד לצואת כלב או חתול אחר (לא יודעת של מי) והרמתי מה שהיה שם השקית זזה למרות שהפכתי אותה ונראה שפגע בי בכף היד השתדלתי לא לגעת בפנים אבל אין לדעת ושהגעתי רחצתי היטב את ידיי אני מאוד חוששת מטוקסופלזמה שזה מגיע מחתול יש לנו הרבה חתולים מסתובבים בשכונה ומצואת כלבים פחות חוששת אני בחששות ההריון יקר לי ואני לא יודעת מה לעשות 😥 מה התסמינים? איזה בדיקה עושים? כמעט בטוחה שלא נגעתי בפה ואת הפלא שנגעתי בו חטאתי במגבון חיטוי שהגעתי לדירה מה הסיכוי? והאם כדאי להיבדק כבר ממחר? תודה

שלום הדס, 1. הסיכוי להדבקה שלך ב'טוקסופלזמה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך לא נראה לי גבוה. 2. בלי קשר לכך, תוכלי לקרוא על תסמיני המחלה ודרך האיבחון שלה באתרים רבים, למשל- https://www.infomed.co.il/diseases/toxoplasmosis/ הרבה בריאות אפי

04/01/2024 | 00:13 | מאת: הדס

תודה מחר אמורה לבצע בדיקת דם שיגרתית להריון לדעתי אדחה את זה או שאבקש מהרופא את הבדיקה הספציפית לטוקסופלזמה לעוד כמה ימים השאלה: ממועד החשיפה ( היום) מתי מומלץ לבצע בדיקת דם? לא מצאתי תשובה על כך ברשת אשמח לעזרה 🙏 אני ממש עם דמעות איך אני שהכי נשמרת הגעתי למצב כזה להרים צואה לא ידועה יחד עם הצואה של הכלב שלי ובטעות גם נראה שיש סבירות למגע מזערי שרציתי לקשור את השקית מקווה לטוב 🤞

שלום הדס, בעוד כשלושה- ארבע שבועות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות